Over mij

Clementine Noordzij

Mijn naam is Clementine, afgekort Clé.

Deze namen heb ik altijd als mooi en passend ervaren. Vooral sinds ik de betekenissen ervan als richtingaanwijzer in mijn eigen leven ben gaan volgen. Clementine is het vrouwelijke Latijnse woord voor mededogen, compassie, vergevingsgezindheid, zachtmoedigheid. Clé betekent ‘sleutel’ in het Frans.

Ik heb altijd een groot verlangen gehad om vrij te zijn. Vrij van belemmerende overtuigingen, conditioneringen, (familie)patronen, blokkades en vastzittende emoties. En om in verbinding te zijn. Met het Goddelijke, met de natuur, met mijn eigen ziel, mijn stem, mijn waarheid en met andere mensen. Hierin heb ik liefde herkend en ervaren als de grootste en meest verbindende kracht, ook voorbij de grens van leven en dood en van tijd en ruimte.

Gaandeweg ben ik erachter gekomen dat ware vrijheid – paradoxaal genoeg – betekent: bewust en met compassie in verbinding zijn met alles wat zich aandient: the good, the bad and the ugly. Daar waar bewustzijn en compassie samenkomen wordt namelijk een krachtige sleutel gesmeed die de deur naar je ziel opent.

Ik heb diepe bewondering voor de moed die we als mens hebben om in deze tijden op Aarde te leven. Binnen de ingewikkelde matrix van conditioneringen en (illusie van) afgescheidenheid van de Bron. Onderhevig aan traagheid van materie en natuurlijke wetmatigheden zoals plek, ordening en balans en de cyclus van geboorte, leven, dood en wedergeboorte. Veel emoties en patronen waar we last van hebben zijn niet van ons, maar overgeërfd en geïmplementeerd en daar hebben we mee uit te staan. Verliezen die we lijden hebben we te rouwen en een plek te geven, ons lot te aanvaarden.

Geen wonder dat onze ziel en onze stem door bepaalde gebeurtenissen op slot raakt.

Mijn missie

Gelukkig heeft ieder van ons ook de sleutels in handen gekregen om deze te bevrijden. Ik help je graag deze sleutels weer te vinden en toe te eigenen, want het is mijn missie om je te begeleiden in het ontsluiten en vrij maken van je ziel. Zodat je je leven weer en meer vanuit liefde, vreugde en vrijheid kunt vormgeven. Dat is immers je geboorterecht.

Mijn methoden

Door middel van systemisch werk (familieopstellingen), inquiries, zang, soundhealing, stembevrijding, rituelen, mindfulness, compassievol bewust aanwezig zijn, ademhalingstechnieken, geleide meditaties en/ of wandelen in de natuur help ik je graag om weer in de oorspronkelijke frequentie van je ziel, in je eigen kracht, te komen.

“Find out who you are and then do it on purpose.”

– Dolly Parton

Loopbaan en levensweg

Ik zie mijn loopbaan en levensweg als een rijke schakering van opleidingen, vaardigheden, talenten en levenservaringen. Creatieve expressie, communicatie, maatschappelijk relevant en systemisch werk zijn hierin steeds ‘key’ geweest.

Na het Leids Gymnasium, een gap year met het internationale musical gezelschap Up With People en een succesvol afgeronde studie Nederlands Burgerlijk Recht te Groningen heb ik diverse juridische, maatschappelijke, communicatie & events functies bekleed. In 2008 ben ik voor mezelf begonnen als jazz, pop/soul & folk singer/songwriter onder de naam La Clé de Soul. Sinds 2017 ben ik ook als life coach werkzaam met als specialisaties systemisch werk (opstellingen), mindfulness & compassie, rouwverwerking. Sinds de geboorte van mijn dochter Alma in 2019 zijn daar ook bijgekomen: soundhealing, stembevrijding voor zwangere vrouwen, heart toning & light language.

Ik ben opgeleid, getraind en heb veel ervaring opgedaan op het gebied van:

  • Zang, stem en frequentie (Up with People, voice training zangcoach Kirsten Schoetteldreier e.a., Heart Toning & light Language- Mary Magdalene School)
  • Persoonlijke ontwikkeling (diverse trainingen Bureau Zuidema, NLP Master/ Practitioner- Nederlandse Academie voor psychotherapie, Mindfulness & Compassie Coach – Academie voor Leven, inquiry/ zelfonderzoek – WELopstellingen)
  • Heldere gaven (Tibetaans Lichtwerk- Djikee, Engelenbronnen – Yvette Visser (Levenscollege), Helder Fijn Zintuiglijk Waarnemen – Marieke de Vrij (De Vrije Mare)
  • Systemisch werk (familieopstellingen – WELopstellingen, individuele tafelopstellingen – Inge Knoope (Ik & jij), Opstellingen Collectief Midden Nederland)

Als je verder wilt ontdekken hoe mijn levenspad is gelopen tot nu toe, waarom ik dit werk doe en of ik degene ben bij wie jij je in goede, veilige handen voelt dan nodig ik je uit om mijn blogs te lezen.

“Sessies met Clementine geven mij altijd heel snel en effectief inzicht over de situatie waar ik mee worstel (vaak familiesystemen). Dat inzicht is daarbij vaak geduid met een verrassende vergelijking uit voor mij soms onbekende tradities, methodieken, of wijsheden. De ene keer is dat een voorbeeld uit bijvoorbeeld een oude oosterse cultuur, dan weer een ‘dynamiek uit de kosmos’, maar altijd super-raak!

Dit helpt me om het grotere geheel te zien, en juist ook om heel dicht bij mezelf te komen.  Binnen no-time weet Clementine daarmee op een heel kalme, zuivere, en oerstevige manier me te helpen om zelf ruimte te creëren, waardoor er weer lucht ontstaat om verder te kunnen door beperkende gedachten los te laten. Ik merk dat het veel doet in mijn omgeving en de manier waarop er in vaak heftige emoties ontspanning en compassie komt.

Het is inderdaad net of je jezelf van het slot af haalt.”

G.A.W.

Clementine Noordzij

Neem contact op

clementine.noordzij@gmail.com
06-46128815