Verlies & Rouw
Verwerking

Rouw na verlies als sleutel tot jouw ziel

Heb je een ingrijpend verlies geleden en heeft dit in jou nog geen of onvoldoende plek kunnen krijgen?

Voelt het alsof dit verlies als een soort permanente donkere onderstroom, schaduw of zwaarte met je meereist en je ziel (deels) op slot zet?

Verlang je naar een (nieuw) leven waarin het verlies niet meer telkens op de voorgrond treedt en jou blokkeert om in vreugde en op blijmoedige wijze je levensdraad weer op te pakken?

Rouw is een krachtige sleutel die de poort weer opent naar jouw geluk, liefde en vreugde.
Lees hier hoe ik je hierbij kan helpen.

“Grief can be the garden of compassion.

If you keep your heart open through everything, your pain can become your greatest ally in your life’s search for love and wisdom.”

– Rumi

“Grief is in two parts. The first is loss, the second is the remaking of life.”

Anne Roiphe

Rouwreis begeleiding

Individuele begeleiding bij een verlies
  • Heb je iemand die je dierbaar is verloren en heeft dit nog geen of onvoldoende plek gekregen?
  • Heb je geen afscheid kunnen of mogen nemen van iemand die je lief is en veel voor je betekende?
  • Rouw je om een vervlogen droom, verlies van gezondheid, het eindigen van een liefdesrelatie, een scheiding, een baan of om de hoop op een beter verleden?

Ik begeleid je graag in jouw rouwreis waarin je als het ware afdaalt naar het hart van het verlies, richting het oog van de storm. In dat hart is liefde en in het oog heerst rust. Dat is de schat die je zult vinden als je deze reis aangaat.

Want alles wat werkelijk gezien en geëerd is met liefde en compassie kan transformeren, integreren en berusten. En hoeft niet meer telkens op de voorgrond te treden en jouw geluk, liefde en vreugde in de weg te staan.

Ik werk met inquiry (zelfonderzoek), systemisch werk, compassie en rouwtaken oefeningen, adem, soundhealing en rituelen om dat wat gemist wordt helemaal te ontmoeten, eren en plek te geven.

Deze reis kan in 1 sessie voltooid zijn of het kan meerdere sessies duren voordat er werkelijk integratie heeft plaatsgevonden. Ook is een combinatie met een Gaia Walks & Talks sessie een mooie optie.

Lees hier over mijn ervaringen met rouw en verlies.

Duur: ca 90 minuten
Tarief: 120 euro
Locatie: praktijk in Heiloo, Noord-Holland

“There is no foot too small that it cannot leave an imprint on this world”

Miskraambegeleiding

Individuele begeleiding voor vrouwen (en partners) die hun miskraam bewust een plek willen geven.

Voel jij je alleen in je verdriet? Twijfel je aan jezelf en aan je lichaam? Ervaar je gevoelens van schuld of schaamte? Ben je je onbevangenheid kwijtgeraakt of zelfs de hoop op een nieuwe, gezonde zwangerschap?

Een miskraam krijgen is nog steeds een taboe. Er wordt te weinig over gesproken en vaak pas achteraf.

Weet je welkom om tijdens een (baar)moederziel sessie stem en plek te geven aan dit verdriet en aan je kindje. Ik begeleid je -als ervaringsdeskundige en als sister- in het proces van rouwen en eren van de ongeboren of doodgeboren ziel.

In een (baar)moederziel sessie:
  • Werken we met systemische opstellingen, rituelen en het stem geven aan wat er in je leeft en wat er niet meer in je leeft.
  • Zul je een bedding ervaren van vele generaties vrouwen en van Moeder Aarde zelf waarin jij je gedragen weet.
  • Zul je je eigen draagkracht van het verdriet en van nieuw leven vergroten.
  • Verbind je je opnieuw met jezelf, je baarmoeder, je partner en nieuw leven (als dat de wens is)

Als je voelt dat de verbinding met je partner lijdt onder het verlies en je partner staat open voor een samenkomen dan bied ik een (vervolg)sessie aan waarin we ook zijn/ haar perspectief meenemen en integreren. Zodat jullie samen dit verdriet rond kunnen maken en de weg vrij maken voor opnieuw verbinden in liefde en verwachting, als dat de wens is.

Lees hier over mijn eigen ervaringen met miskramen.

Duur: ca 90 min
Tarief: 120 euro
Locatie: praktijk Heiloo, Noord-Holland

“Na het verlies van ons te vroeg geboren muppie Hanna, waren de luchten donker en mijn hart leeg. In gesprek met Clementine heb ik mijn verdriet kunnen laten stromen en leerde ik wat de diepere betekenis van haar geboorte was. Pas toen mijn hart weer open ging voelde ik de liefdesbel die Hanna-tje had achter gelaten. Terwijl haar dood mij eerst blokkeerde is die kleine nu mijn inspiratiebron. Tot op de dag van vandaag ben ik Clementine dankbaar voor haar intelligente, wijze manier van luisteren en gidsen. Engelen bestaan!”

E.G.

December 2017 verloren mijn partner en ik onze zoon tijdens de zwangerschap.
Bij een zeer goed verlopende zwangerschap (ik was 43 en ik vond het een wonder dat ik zwanger was geworden en ik was zo ongelooflijk dankbaar niet in woorden uit te drukken), het kindje groeide als kool en op de echo’s zag alles er prachtig uit.

Met 15 weken kwamen we erachter dat ons zoontje toch niet gezond was hij had het syndroom van Down en een gaatje in zijn hart. Tijdens onderzoeken in het ziekenhuis en na gesprekken met de artsen hebben we besloten de bevalling vroegtijdig in gang te zetten. We wilden dit kindje zo graag maar hebben toch besloten hem te laten gaan. Een onmenselijke keuze maar we staan er nog steeds achter. Ik voelde toen ik het telefoontje kreeg van het ziekenhuis dat het mis was meteen dat dit de juiste beslissing dat was heel gek eigenlijk. Daarna was ik zo bezig met doorgaan, het gezin draaiende houden, werk enzovoorts.
Mijn partner en ik verwerkten het heel anders dit verdriet en konden bij elkaar geen steun vinden. Ik vond ergens ook omdat we er zelf voor gekozen hadden dat we niet moesten klagen.

Maar wat een verdriet had ik, ik kan het niet beschrijven.
In maart 2018 heb ik met Clementine gewandeld. Door haar liefdevolle en wijze woorden, luisterend oor en aandacht zonder oordeel kon ik beginnen met de echte rouw en ook het schuldgevoel dat ik had los te laten. Ik heb het hierdoor zelfs kunnen omzetten naar iets positiefs. Clementine is een zeer bijzondere, begaafde vrouw. Ik gun iedereen een coaching met haar. 

D.H.

Clementine Noordzij

Neem contact op

clementine.noordzij@gmail.com
06-46128815